Brit toplista: rögtön elsőzött az új Horizon

  • Írta: fojesz
  • 2022. február 21.
  • Toplista
Link másolása
A Horizon: Forbidden West kényelmesen tudta behúzni az aranyérmet a legutóbbi brit toplistán, és az egyik legjobb rajtot hozta a Sony új generációs konzolján. Az eladások harmadát azonban így is a PlayStation 4-es változat tette ki.

Kapásból a brit toplista élén kezdett a Horizon: Forbidden West, és ezzel a második legjobb rajtot hozta össze a PlayStation 5-ön a Spider-Man: Miles Morales után - eközben az eladások 32 százalékát a PlayStation 4-es kiadás tette ki. További érdekesség, hogy a játék 35 százalékkal múlta alul a Horizon: Zero Dawn rajtját, de itt azért bekavarhat a képbe, hogy a brit toplista csak a dobozos eladásokkal számol (márpedig egyre többen vesznek digitálisan játékot), ráadásul a Sony új konzolját még mindig nem triviális beszerezni.

Azzal együtt is, hogy a Sony azért megtolta a készleteket az új first-party nagyágyúja miatt, és abból nagyon szépen profitált a többi címe is: az említett Pókember például a tizenkettedik helyre tört fel, míg a Ratchet & Clank: Rift Apart a huszadik helyen lépett be újra a listára. A Switch-verziónak hála új erőre kapott az Assassin's Creed: The Ezio Collection is, amely a huszonegyedik jelenleg, míg a Cyberpunk 2077 a huszonharmadik helyre kapaszkodott fel a next-gen frissítésnek hála. A hét másik újonca a The King of Fighters XV volt, ez a játék a harmincadik helyen nyitott.

A toplista első tíz helyezését alább látjátok: a második helyen a Pokémon Legends: Arceus feszít, amely korábban három hétig volt első helyezett zsinórban (és ezzel az év legjobban fogyó játéka), míg a harmadik a Dying Light 2:

  1. Horizon: Forbidden West
  2. Pokémon Legends: Arceus
  3. Dying Light 2
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. FIFA 22
  6. Animal Crossing: New Horizons
  7. Call of Duty: Vanguard
  8. Minecraft (Switch)
  9. Mario Party Superstars
  10. Just Dance 2022
46.
46.
Ps fanboy
#45: Igen ez volt a másik eshetőség, ami az eszembe jutott.
45.
45.
#44: Ez butaság. A számozott cím nem kötelező.

A játékot trilógiának szánták a kezdetektől, ezért a következő rész címe sem számozott lesz.
44.
44.
Ps fanboy
#41: A HZD első része már kimaxolta a ps4 erejét szinte minden téren. Nem tudnak igazán újat mutatni ebből a receptből ps4 hardware-en, viszont a folytatást mégis muszáj volt arra is kiadni érthető okokból (ps5 készlethiány). Az elvárások az első rész után pedig csak hatványozódtak a folytatással szemben. Így logikusabb a folytatást mondjuk Forbidden West alcímmel ellátni, nem pedig számozással, ezzel is azt sugalva a Sony-nál, hogy gyerekek, ez ugyanazt a történetet szövi tovább ami az egyben volt, kicsit szebb, kicsit jobb, kicsit bővebb, de ugyanaz a játék. Ergo a kettes számozással lélektanilag egy magasabb elvárásra való hajlamot ültettek volna el az emberekben a folytatás kapcsán, aminek már az elején tudták, hogy nem fognak tudni megfelelni, nem a kreatív hiányosságuk miatt, hanem mert a ps4 már nem teszi lehetővé.
43.
43.
#37: Én hamar ráunok az ismétlődő "fetch quest"-ekre. Hiába van mellé most valami kis sztori mindegyikhez, hogy "legyen értelme". Viszont ezekkel az extra párbeszédekkel is csak azt érzem, hogy nem értékelik a fejlesztők az időmet.
42.
42.
#21: "Olyan tekintetben lesz könnyebb az elden ring, hogy a bossokhoz 3 haverod/segítőt is segítségül hívhatsz, ezen felül npc summonokat is fejleszthetsz és megidézhetsz, ezzel sokféle új taktika megnyílik szerintem a playerek előtt."

Azt írták azért lesz könnyebb, mert arra mész, amerre akarsz. Nem vagyok bezárva az útvonalakat tekintve. Ha elakadsz, mész másik irányba.
41.
41.
#20: "Szerintem eleve nem véletlen, hogy nem számozott rész formájában jelent meg, hanem csak egy alcímmel ez a rész. Ha csak ps5-re jelent volna meg, nyílván egy magasabb szinvonalon, több markáns újítással, akkor nyílván nem féltek volna odabigyeszteni a cím mellé a kettes számot. "

Ez butaság, ne haragudj.
40.
40.
Marcus88
#38: Nekem nagyon tetszik,de akinek nem jön be ez a világ annak az első rész után sem fog bejönni a folytatás.
Sok benne az újítás és mindenben fejlődött előnyére.
Bugok még akadnak,de javítva lesz a következő patchel.
39.
39.
Marcus88
#37: Én 7 óránál tartok,de még nem értem nyugatra és szintén csinálom a mellék küldetéseket.
Nem értem azokat akik végig rohanják ha már egyszer kiadtam érte 24 ezret akkor élvezzem és járjak be mindent.
38.
38.
Venator
#37: Milyen a jatek eddig? Tervezem megvenni de elden ringre tettem felre. Nekem elso nem volt egy nagy durranas, szep volt Aloy is szimpi de nem huzott be. Ez valtozatosabb?
37.
37.
ADMlN
#17: Akkor én valamit nagyon rosszul csinálok, mert már több mint 40 órám van a játékban és az in-game statisztika szerint még csak 35% a game completition-öm. :D
Mondjuk eleve nem terveztem végig rohanni a játékon, plusz nekem heppem, hogy mielőtt folytatnám a fő küldetést meg kell csinálnom minden nála kisebb vagy vele egy szintű mellék küldetést.
36.
36.
Fata Morgana
#31: Not Bad!:)))
Nagy kedvenc a Bloodborne hiába a 700+ óra, évente minimum 3x kipörgetem a játékot, meg ugye a DS széria bár azokból inkább a DS3 ami újra és újra kijátszásra kerül a BB mellett.
Anno még reménykedtem bene hogy a BB kap valamiféle folytatást de nem sajnos pedig az a világ érdemelt volna még egy kört.
35.
35.
Caleon
#32: Így van. Bloodborne a játékdesign csúcsa nálam is.
34.
34.
Venator
#32: Igen,ezt nagyon jol megfogalmaztad
33.
33.
Venator
#28: A fegyerverarzenál tényleg nem olyan változatas mint a dsben de sokkal menobb. A harchoz is sokat hozzatesz a fegyverek metamorfozisa. Nem ertem a sony arrogans hozzaallasat hogy miert nem remasterelik vagy csinalnak folytatast vagy elozmenyt vagy mit tom én. A bloodborne a souls jatekok kozott is egy dragakő es sokkan követelik. Helyette nyomatjak ezeket a horizon jatekokat ami biztos jo de sehol sincs egyedisegben harcrendszerben egy bb-hoz kepest.
32.
32.
Ps fanboy
#31: A Bloodborne- nál nincs még egy olyan játék, ami koherensebb atmoszférával operálna.
31.
31.
DragonBleacPiece
#28: bloodborne az nekem olyan mint másnak a kertészkedés,egyszerűen kikapcsol
30.
30.
Windrider
#8: Én simán beszereztem PS4 pro-ra, egyelőre nem akaszt ki a töltési idő, bár én elég nyugodt ember vagyok :D
29.
29.
Ps fanboy
#19: Ja most nézem. Te nem is a játékidőről beszéltél, hanem a spoiler miatt mondtad, hogy nem említették a tesztek.
Ne haragudj, totál bekavarodtam, fáradt vagyok, alig aludtam, dolgozok is. Tényleg bocsánat!
Köszi az infókat, amiket megosztottál a Forbiden-el kapcsolatban. Így talán az elvárásaim is lejebb kerülnek és objektívebben fogok majd nekiülni, ami megóv majd az estleges csalódásoktól.:)
28.
28.
Fata Morgana
#26: Mindenkinek vannak kedvenc játékai, azokat bármikor, bármeddig képes pörgetni az ember, nem számít ki mit mond.
Pl az Elden Ring-ben mire minden fegyverrel végigtolja az ember 1x + gyúr pár különböző karaktert már ez önmagában 500 + óra (ez tapasztalat) még a Bloodborne-ba is belepakoltam vagy 700+órát pedig ott a fegyverarzenál igen soványka a DSok-hoz képest.
27.
27.
Fata Morgana
#25: Főleg annak fényében hogy, nemrég került fel egy full végigjátszás a HFW-ről az konkrétan 9 és fél órás videó. a másik vidi az 5órányi átvezetőt mutatta be külön,
az első rész után vártam HFW-et de így azt mondom ráér, majd olyan 5-6ropi körüli áron megéri, vagy megvárom még ingyen dobják mint az első részt a PS+ban.
26.
26.
Ps fanboy
#24: Nem az a lényeg, hogy van e benne annyi értékes tartalom. Ez egy becsült szám,hogy akár ennyit is belelehet tenni ,ha valaki szretne és mondjuk bejön neki. Nyílván én sem fogok ennyit beletenni, ha nem látom értelmét. Aloy a puszta tényét firtatta annak, hogy a kritikusok egyáltalán tettek e említést 100 plusz órás tartalomról az FW kapcsán. Erre válaszoltam neki.
25.
25.
DragonBleacPiece
Remélem elhal ez a mai ,,modern" trend hogy az a menő ha odaírunk 200 órát egy játékhoz mintha ez jelentene bármit is. Fetch questeket meg monoton kihalt térképen futkározást a-ból b-be nem nevezném kontentnek. Az lenne fasza ha a történet alatt végigjárnánk a mapet és minden új helyszínen lenne valami érdekes, ez legyen 25-30 óra MAX. A hzd mondjuk kivétel, mert szép buja a növényzet,élőnek hatnak a hangok a világban, szóval látom magam hogy mászkálok benne melléktevékenységek után kutatva, de az 1-ben egy mellékküldit se csináltam meg (zöld felkiáltójel) viszont a gépezetekkel kapcsolatos küldiket igen.
24.
24.
Fata Morgana
#23: Minek mellék küldizzen mikor 3 féle, van belőle amelyek hamar unalmassá válnak, (mint az első részben)ezek szerint nem is kellenek a ahhoz hogy sztorin végig menjen az ember.
23.
23.
Ps fanboy
#19: Na megtaláltam. Persze nagy kedvem volt újra átrágni magam egy csomó már látott/olvasott kritikán, de a kedvedért bármit.:D
Na szóval, a 24.hu Birkási Péter tesztjében, ha jól látom 120 óra játékidőt írnak, de szólj, ha tévedek. Bocs.
Ezért is keveslem a te állítólagos 24 órádat, mikor más külföldi tesztekben is említik, hogy alsóhangon akár 80 órát is belelehet verni.
Ezek szerint nem sok mellékküldit csinálhattál meg, ennyi idő alatt a térkép felét se lehet igazán felderíteni, főleg ha a főszálat is belevesszük.
22.
22.
Fata Morgana
#21: A DS 1-2-3-ban szintén hívhatja bárki a haverjait ha "csirke" a boss-okhoz, ez a könnyítés mindig jelen volt a játékban, mivel igazából pvp orientált a game az első résztől fogva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...