Hírarchívum - 2023. november

Küszöbön állhat a The Division: Heartland megjelenése

A looter-shooter franchise ingyenesen játszható spinoffja korhatár-besorolást kapott Tajvanban, ami nem sokkal a megjelenés előtt szokott történni, így bízhatunk benne, hogy még 2024 elején megérkezhet a játék.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Hatalmas címek nem érkeznek ezen a héten, sőt eléggé nyugis hetünk lesz játékmegjelenések terén, de még a mozik sem várnak minket nagy blockbusterekkel. Viszont még így is érdemes körülnézni, főleg Nintendo Switch-tulajoknak, hiszen a kézikonzolra több érdekes cím is beköszön.

Gabe Newellnek személyesen kell megjelennie a bíróságon

A Valve és ezáltal a Steam atyaúristenének is ott kell lennie azon a tárgyaláson, mely során a Valve monopol helyzetét támadják és azt, ahogy a cég kihasználja a versenypiac hiányát.

A streamelési szokásaink alapján akar az Activision játékot ajánlani nekünk

Egy igazán különleges szabadalmat nyújtott be a játékóriás még júliusban, de csak most vált publikussá. A videójátékipar egészét is felkavarhatja a szabadalom, ha azt rendesen megvalósítják.

Itt van az Unsighted készítőinek új játéka

Címe még ugyan nincs az alkotásnak, legalábbis publikus címe biztosan, de már videófoszlányokat láthatunk arról, hogy mi is készül annál a fejlesztőcsapatnál, amelyiknek 2021 egyik legjobb indie RPG-jét köszönhetjük.

Lemezes kiadásban is érkezik a Pacific Drive

Az Ironwood autós túlélős játéka nemcsak digitálisan lesz elérhető, de lemezes kiadásban is megvásárolhatjuk a Deluxe Editiont. Most kiderült, hogy milyen extrákat fogunk kapni az alapjáték mellé.

Érkezhet a Prison Architect 2?

Hivatalos bejelentés nem történt ugyan, de nagyon úgy tűnik, hogy már javában dolgoznak a népszerű börtönszimulátor folytatásán. Lehetséges, hogy a The Game Awards-ra tartogatnák a meglepetést?

Új detektívjáték a láthatáron, íme a Detective Instinct: Farewell, My Beloved

A detektívsztorik szerelmesei örülhetnek, hiszen egy új vizuálisnovella-szerű kalandjáték érkezik, amiben próbára tehetjük deduktív képességeinket is miközben egy gyilkosságnak, illetve egy eltűnésnek járunk utána.

A jelek szerint Switchre is befuthat a Borderlands Collection: Pandora’s Box

Úgy tűnik teljes lehet a Borderlands-kollekció a Nintendo masináját is, hiszen a német korhatár-besorolásért felelős hivatal idő előtt megszellőztette a hat játékot tartalmazó gyűjtemény Switch-verzióját.

Véletlenül kiszivárgott a Left 4 Dead egy korai prototípusa

Nem csak a Half-Life-ot frissitette a Valve a játék 25. szülinapjára, hanem a Counter-Strike 1.6-s verzióját is, amibe egy Terror Strike névre keresztelt zombis játékmód is bekerült "véletlenül".