Bizottság felügyelheti a Final Fantasy minőségét

Igazi veteránok felügyelhetik ezentúl a Final Fantasy-játékok minőségét, mivel a Square Enix attól tart, hogy a márka lejtmenetet vesz. A kiadó szeretné megelőzni a bajt, kérdés, hogy mindez elég lesz-e az üdvösséghez?

Annak érdekében, hogy a Final Fantasy-sorozat jövőben megjelenő darabjainak minőségén ne essen csorba, a Square Enix egy "Final Fantasy-bizottságot" állított fel. Tagjai a sorozat legjobb alkotói közül kerülnek ki, akik aztán beleszólhatnak a fejlesztésekbe, karhatalmat gyakorolhatnak a minőséget szem előtt tartva - tudtuk meg az egyik japán rajongói oldaltól, a FF-Reuniontól. 

A bizottság vezetője, Yoshinori Kitase lesz (a FF6, a FF7, a FF8 és a FF10 direktora), őt követi Hajime Tabata (a FF Type-0, a Crisis Core: FF és a Before Crisis: FF rendezője), Motomu Toriyama (a FF13, a FF13-2, a Lightning Returns: FF13 és a FF10/10-2 HD remaster atyja), valamint Naoki Yoshida (a FF14: A Realm Reborn producere és rendezője).

Yoshida felvétele érdekes, a Square Enix, úgy látszik, teljesen megbízik az MMO újraindítását felügyelő szakemberben, aki eddig a Dragon Quest-sorozat útját egyengette. Kicsit érthetetlennek tűnik a Final Fantasy XV rendezőjének, Tetsuya Nomurának távolléte, akik sokak szerint kezdeni is tudott volna valamit a szériával. A szóbeszédek szerint túl elfoglalt ahhoz, hogy egyéb feladatokat vállaljon be a FFXV és a Kingdom Hearts mellett.

Nem titok: a Final Fantasy brand az elmúlt években masszív minőségromláson ment keresztül. A Final Fantasy XIV eredeti változata totális kudarc lett, a rajongók hiába várják a Fabula Nova Crystallis-sorozat folytatását, illetve a Final Fantasy XIII és folytatása sem nyerte el a kritikusok tetszését.

10 komment - szólj hozzá!