Nintendo DS

A DS a Nintendo apró handheldje, melynek érdekessége, hogy érintőképernyős dual screen technológiával készült, így forradalmian új játékélményt nyújt a kicsike.
1354038630

Szépen rajtolt a Wii U

Jól sikerült a Nintendo Wii U első hete, és a kiotóiak úgy általában sem panaszkodhattak az elmúlt napokban - a Fekete Péntek miatt felerősödő vásárlási láz jó eredményeket hozott a cég számára.
1353582000

Mindenki Wii U-t akar karácsonyra

A dedikált konzolok között a Nintendo Wii U a leggyakoribb karácsonyi kívánság a Nielsen amerikai felmérése szerint, egyébként az iPad a legnépszerűbb mind a gyerekek, mind az idősebbek körében. Az Apple-termékek egyébként szokás szerint uralják a listát.
1353225600

Szépen tejelnének a Nintendo-játékok iOS-en

Noha első blikkre lehetetlennek tűnik, hogy a címben megfogalmazott állítás valaha megvalósul, valójában a Nintendo éppen most jelenteti meg az Apple mobil operációs rendszerére az első alkalmazását, ami kapcsán felvetődhet a kérdés: mennyi pénzt hoznának a Nintendo-címek a platformon?
1351144800

Nem úgy megy a 3DS-nek, ahogy a Nintendo várta

A Nintendo közzétette a legfrissebb pénzügyi jelentését, amiből kiderül: bár a vállalat vesztesége lényegesen kisebb, mint tavaly, az aktuális időszakot tekintve mégis alulmúlta a saját várakozásait. A japánok szerint jennek és a 3DS-nek tudható be mindez, a cég az éves előrejelzésén is változtatott.
1345707036

HWSW: Végleg leáldozóban a kézikonzoloknak?

Az idei Gamescom kiállításon a kézi konzolok háza tájáról kevés igazán figyelemfelkeltő, de legfőképpen pozitív hír érkezett, nem véletlenül: az új generációs játékgépeket már szinte csak a márkafanatikusok veszik. A PlayStation Vita az eladásokat tekintve jóval a várakozások alatt teljesít, írja a HWSW.
1343311200

HWSW: Kifelé mászik a gödörből a Nintendo

Noha a Nintendo első pénzügyi negyedéve veszteséges volt, a fény már látszik az alagút végén. A vállalat üzemi vesztesége lényegesen kisebb mint tavaly, és a 3DS is növekedési pályára állt - már csak Japánon kívül kellene feljebb tornászni az eladásait, írja nagytestvérünk, a HWSW.
1339869600

Az Egyesült Államokban is tarolt a Diablo III

Noha nem igazán nem szoktunk foglalkozni a külföldi játékeladási toplistákkal, most kivételt teszünk. Az NPD Group májusi statisztikái szerint az Egyesült Államokban a Diablo III volt a legkeresettebb videojáték, ami azért is érdekes, mert az USA-beli játékosok egyébként nem nagyon vesznek PC-s címeket.
1338706814

E3 2012: Éjjel új infók jönnek a Wii U-ról

A Nintendo bejelentette, hogy magyar idő szerint ma éjfélkor tartja az előzetes E3-as összeröffenését, a Nintendo Directet. A prezentáción maga Satoru Iwata oszt meg velünk új tudnivalókat a Wii U-ról. A kiszivárgott partnerlistából sejthető, hogy a konzol digitális műsorszórással is fel lesz vértezve.
1328348983

Százévesen is nyúzza a Nintendo DS-t

Kit Connell már elmúlt százéves, ennek ellenére jó formában van: remekül néz ki, mosolyog, agytekervényeit pedig egy Nintendo DS-sel tartja karban, amit a lányától kapott. Íme az élő bizonyíték azokra a kutatásokra, melyek szerint a videojátékos fejtörők segítenek a szellemet frissen tartani.
1327593096

Karácsonykor jön a Wii U, veszteség a Nintendónál

A Nintendo változtatott a korábbi becslésein, jelenlegi számításai szerint jócskán nagyobb veszteséggel zárja majd a pénzügyi évet, mint azt korábban tervezte. Aktuális üzleti helyzetjelentéséből az is kiderült: a Nintendo Wii U karácsonykor kerülhet boltokba, de akkor az összes fontosabb piacon elérhető lesz.