Hírarchívum - 2024. február

Bejelentették a Pokémon Legends: Z-A-t

Az új Pokémon-játékból csak egy cinematic trailert láthattunk, azonban árulkodó lehet, hogy 2025-ben fog megjelenni globálisan Nintendo Switch-re, nem kizárt, hogy a rebesgetett új konzol nyitócímei közt is szerepelni fog.

Globális elbocsájtások a Sony-nál

A PlayStation háza tájáról küldenek el nagyjából 900 munkavállalót globálisan, sőt a London Studio pedig végleg bezárja kapuit. A hírt a leköszönőben lévő Jim Ryan osztotta meg.

A Sony várakozásain felül teljesít a PS Portal

A PlayStation Portal hasznosságával kapcsolatban felmerültek kérdések, ezért sokan meglepődtek, amikor kiderült: egész jól fogy. A sorhoz csatlakozott a Sony is, elismerték, hogy ők sem számoltak ekkora sikerrel.

Átlátszó laptoppal kísérletezik a Lenovo

Az LG átlátszó televíziója után a Lenovo is próbálkozik az átlátszó kijelző koncepciójával. A Project Crystal piacra dobása egyelőre nincs tervben, azonban a prototípus már elkészült.

Közel 30 minijátékkal érkezik a Final Fantasy VII Rebirth

Köztük egy olyan kártyajáték, amit a fejlesztő csapaton belül is egy külön, mindenre elszánt csoport fejlesztett, akik minden apró részletet kidolgoztak, még háttértörténettel is készültek.

30 millió eladott példányon túl a Stardew Valley

Az 1.6-os frissítés hivatalos megjelenési dátuma is kiderült, ami egészen pontosan március 19-én érkezik PC-re, a konzol és a mobil játékosoknak azonban még majd várniuk kell az újításra.

Jobban fut a Pentiment PlayStation-ön, mint Xboxon

Kiderült, hogy a Sony konzolján 120 fps-t tud a játék, míg Xbox-on csak 60-at. Az ok elvileg egy bug és hamarosan a Microsoft konzolján is elérhető lesz a magasabb képkocka ráta.

Több, mint 10 millió játékosa van a Baldur’s Gate III-nak

Pontos számot nem tudunk és ez is csak mellék információként derült ki Michael Douse X-posztjából, amiben a toxikus viselkedés beszüntetését kérte a rajongóktól.

Csak nyáron csaphatunk le a Dungeons of Hinterbergre

Az osztrák Alpokban játszódó akció-RPG és közösségi szimulátor hibriddel már biztosan nem játszhatunk idén tavasszal. A Microbird csapata szólt, hogy csak nyáron fedezhetjük fel a hófödte hegyek kazamatáinak varázslatát.

Idén végre megjelenik az Age of Mythology: Retold

Másfél évvel a bejelentése után körvonalazódni látszik Age of Mythology: Retold megjelenési időablaka. Még idén lecsaphatunk a mitológiai lényeket felvonultató RTS felújított változatára PC-n és Xboxon.