Hírarchívum - 2024. február

The Forever Winter - túlélés gigantikus harci gépek árnyékában

A washingtoni Fun Dog Studios kooperatív horrorjátéka egy igazi szerelmeslevél egy letűnt kornak, ahol az intenzív taktikai élmény mindennaposnak számított. A The Forever Winterben egy soha véget nem érő konfliktusba csöppenünk.

Miyazaki a jövőben szívesen átadná a Souls-játékok rendezését

Hidetaka Miyazaki szerint "nagy esély van rá", hogy átadja a gyeplőt a jövőbeli soulslike játékok rendezésére a feltörekvő generációnak. Eddig csak a Dark Souls II volt az egyetlen játék, amit nem ő dirigált le.

A Techland nem bánja, hogy a Dying Light több játékost vonzott, mint a folytatása

Az idő múlásával a Dying Light első része jobb játékosszámot produkált, mint a Dying Light 2: Stay Human, ami csak az utóbbi időben változott meg. A Techland fejese szerint nincs semmi gond ezzel.

Pedro Pascal kissé becsípve vette át a SAG-díját

Nemrég tartották meg a 30. Screen Actors Guild-díjátadót. Számos kategóriában indultak filmek, sorozatok és azok sztárjai. Pascal pedig egy meglepően őszinte beszédet adott miután megkapta a díját.

Online co-oppal és karakter készítővel érkezik majd a Rise of the Ronin

Kevesebb, mint 1 hónap és már mi is kipróbálhatjuk a legújabb, PlayStation-exkluzív szamurájkalandot, addig is viszont érdemes olvasgatni a játék FAQ-ját. Érdekes információkat is megtudhatunk.

Hivatalosan is bejelentették a Primal Planetet

A 90-es éveket idéző metroidvania az őskorba kalauzol el minket, így nem meglepő, hogy családunkat dinók ellen kell majd megvédenünk. Az már meglepő lehet, hogy űrlények is feltűnnek.

David Vonderhaar és az istálló esete

David Vonderhaar tavaly hagyta el a Treyarch csapatát 19 év után egy még be nem jelentett projektért. Úgy tűnik, hogy nemsokára bejelenti azt a bizonyos projektet, legalábbis a hihetetlenül rejtélyes istálló erre is utalhat.

Jöhet a NieR 3?

Nemrég megtartották a NieR: Orchestra koncertet Londonban, ahol feltűnt Yoko Taro is, a NieR-játékok atyja, sőt magával vitt pár rajongót, hogy nagy zajt csapjanak és mutassák a Square Enix elnökének, hogy lenne igény még egy NieR címre.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten több újrakiadás vagy felújított változat is érkezik, melyeket érdemes lehet elővenni azoknak, akik nosztalgiázni szeretnének vagy egy modernebb megjelenéssel lépnének be az adott szériába. Természetesen a Final Fantasy VII Rebirth is most érkezik.

Tovább emeltek a Helldivers 2 kapacitásán, azonban újabb hibák vannak a láthatáron

A hétvégére készülve a fejlesztők emeltek a szerverek kapacitásán, először 700 000 majd 800 000 főre növelve őket. Sajnos azonban nem minden fenékig tejfel, a szerver problémákon túl a Super Creditekkel is baj van.